24 Kasım 2012 Cumartesi

Medieval Total War 2 genel tanıtım

Medieval Total War 2 kapak resmi
Medieval total war 2,2006 yılında Creative Assembly firması tarafından piyasaya çıkarılan ve ortaçağ zamanında geçen bir strateji oyunudur.Oyun 1080 ile 1530 tarihleri arasında daha çok Avrupa olmak üzere Kuzey Afrika ve Orta Doğu'daki politik ve dini olayları konu almaktadır.Oyunun asıl senaryonun geçtiği bölüm olan "campaign" bölümünde 5 farklı ülkeyi seçebiliyorsunuz.Bu ülkeler Fransa,İngiltere,İspanya,Venedik ve Kutsal Roma İmpatorluğudur.

Medieval Total War 2'nin oynanışına gelirsek,oyun tur şekilde ilerliyor.Yani kendi ayarlarınızı yaptıktan sonra ilerleme tuşuna bastığınızda diğer devletlerin de hamle yapmasını bekliyorsunuz ve sıra size gelince yeni hamleler yapıp oyuna devam edebiliyorsunuz.

Medieval total war 2'de kendi istediğiniz gibi strateji geliştirebildiğiniz gibi oyun da kendi size politik ve dini konularda görev verebiliyor. Örneğin:haçlı seferlerine katılmanızı,chapel(küçük kilise) kurmanızı  veya bir başka devletle diplomasi kurmanızı istiyor bunun karşılığında size altın,asker gibi oyunda çok işinize yarayacak malzemeler verebilirken papanın sizi  daha çok sevmesine:) de yardımcı olabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder